سفارش تبلیغ
صبا ویژن

عواملی که باعث سقط جنین می‎شود

عواملی که باعث سقط جنین می‎شود:

اگرچه معمولاً مشخص کردن علت سقط جنین به‎طور دقیق، کار دشواری است ولی علت‎های زیادی برای آن وجود دارد. در همه احتمالات، علتی وجود ندارد که شما مقصر باشید. این مسئله مهمی است که باید یادآوری شود. بیشتر سقط‎های اوایل بارداری، دلیل بیولوژیکی دارند. ناهنجاری‏‎های کروموزومی از همان آغاز بارداری موجب می‎شوند که جنین به‎طور طبیعی رشد نکند. کمبود هورمونی و قرار گرفتن در معرض عفونت‎ها و مسمومیت‎ها، درصد کمتری را به خود اختصاص می‎دهد. خود را از این‎که وسایل سنگین را با احتیاط حمل نکرده‎ایدخرید قرص سقط جنین و یا یک پیاده‎روی طولانی‎مدت داشته‎اید، سرزنش نکنید. اگرچه این یک واقعیت است که شیوه زندگی سالم، به یک بارداری سالم کمک می‎کند اما سقط در سه ماهه اول، بسیار شایع است. این یک واقعیت خیلی غم‎انگیزی است که به سرعت از کودک متولد نشده خود جدا شوید. بعد با خود فکر می‎کنید: «چرا من؟» و «چه باید می‎کردم؟» شاید برای از دست دادن تصاویر بارداری که در ذهن خود ترسیم کرده بودید و برای کودکی که از دست رفته است، بی‎تابی کنید. ممکن است بداخلاق و گوشه‎گیر شوید. ممکن است از گفتن این خبر بد به دیگران، عاجز باشید و تحمل عباراتی که برای ابراز همدردی با شما گفته می‎شود را نداشته باشید. صحبت کردن با دیگران، به‎ویژه خانم‎های دیگری که تجربه سقط جنین داشته‎اند، به شما آرامش می‎دهد. شاید از شنیدن ماجراهایی که از مادران، خویشاوندان، همکاران و دوستان خود درباره آنچه که هرگز نمی‎دانستید، تعجب کنید. حتی اگر احساس می‎کنید از لحاظ جسمی مشکلی ندارید، بهتر است زمانی را به استراحت اختصاص دهید تا کاملاً بهبود یابید. اگر بعد از سقط، علانمی از افسردگی مانند بی‎خوابی، بی‎حالی و عدم تمرکز در شما ظاهر شد، غیرطبیعی نیست و باید این علائم را در معاینه بعد از سقط، به بزشک اطلاع دهید. مشاوره نیز می‎تواند به شما کمک کند. شاید بهترین توصیه این باشد که به خود یادآوری کنید که سقط یک مسئله کاملاً طبیعی است. با وجود همه احتمالات، این بدین معنا نیست که شما هرگز مادر نخواهید شد.

از سوی دیگر، بعد از اولین سقط، احتمال سقط‎های دیگر نیز به اندازه اولی است و حتی بعد از دو سقط، خطر سقط سوم به مقدار کمی، افزایش می‎یابد چون سقط جنین، امری بسیار عادی است، بیشتر پزشکان تا زمانی که شما دو سقط یا بیشتر نداشته باشید، شما را بیمار در معرض خطر نمی‎دانند و برایتان آزمایشات ویژه تجویز نمی‎کنند. این کار شاید ناامید کننده باشد ولی عاقلانه است. گاهی اوقات سقط‎های مکرر، الگویی را به‎وجود می‎آورند که نشانه‎های مهمی را به پزشک می‎دهد. علاوه بر این، اگر اولین سقط شما به دلیل بیولوژیکی باشد، خوش‎شانس بوده‎اید و آزمایشات گسترده‎ای که در حال حاضر انجام می‎شود، می‎تواند بارداری بعدی شما را به تأخیر اندازد و یا از نگرانی و صرف هزینه‎های غیرضروری جلوگیری کند. در بیشتر موارد توصیه می‎شود قبل از حاملگی مجدد، صبر کنید تا قاعدگی بعدی، شروع و تمام شود. اگرچه بعضی از خانم‎ها مایلند بلافاصله بعد از سقط، باردار شوند اما از لحاظ فیزیکی و روحی، بهتر است که شش ماه تا یک سال بعد از سقط در سه ماهه اول و بارداری مجدد فاصله باشد

 

1. اختلال‌های کروموزومی
یکی از شایع‌ترین علت‌هایی که درنهایت به سقط جنین منجر می‌شود، وجود اختلال در کروموزوم تخمک یا اسپرم درحین شکل‌گیری جنین است. در حالی که بعضی از اختلال‌های کروموزومی مانند تریزومی 21 (شایع‌ترین نوع سندرم داون) زندگی جنین را ناممکن نمی‌کنند، اما بعضی از اختلال‌های کروموزومی هم به سادگی با ادامه حیات جنین ناسازگار هستند. در این موارد است که رشد و تکامل جنین از نظر ژنتیکی اساسا متوقف می‌شود و حالت دیگری جز سقط جنین برای آن متصور نیست.

2. اختلال‌های تیروئیدی
اختلال‌های تیروئیدی، چه از نوع کم‌کاری تیروئید و چه از نوع پُرکاری تیروئید، می‌توانند به شکل‌گیری مشکلات مختلف مانند ناباروری یا سقط جنین چندباره منجر شوند. در مواردی که عملکرد تیروئید زنان کمتر و ضعیف‌تر از حد عادی است، بدن سعی می‌کند که از طریق تولید هورمون‌هایی که تخمک‌گذاری را سرکوب می‌کنند، این کمبود را جبران کند. در موارد پُرکار بودن تیروئید زنان نیز تولید بیش از حد هورمون‌ها می‌تواند عملکرد استروژن را مختل کند و به دو مشکل منجر شود: نامطلوب شدن محیط رحم برای کاشت چنین یا خون‌ریزی غیرعادی در رحم.

3. بیماری دیابت
در مورد بیماری دیابت باید گفت: دیابت کنترل‌نشده است که باعث سقط جنین می‌شود. به همین دلیل، بیمارانی که با بیماری دیابت مواجه هستند و قصد باردار شدن دارند، حتما باید در مورد این کار با پزشک خودشان مشورت کنند. پزشکان می‌توانند از راه‌های مختلفی برای کنترل قند خون کمک بگیرند یا آزمایش‌های مختلفی را برای ارزیابی وضعیت و شدت دیابت برای بیمار تجویز کنند.

4. سبک زندگی
عادت‌هایی که در سبک زندگی خود-تخریبگر (Self-destructive) وجود دارند، مانند سیگار کشیدن یا مصرف مواد مخدر و ترکیبات مضر دیگر، بی‌نهایت برای دوره بارداری مخرب و زیان‌بار هستند. امروزه ثابت شده است که این عادت‌ها می‌توانند دیر یا زود به سقط جنین منجر شوند.

5. اختلال‌های سیستم ایمنی
اختلال‌های سیستم ایمنی همواره محل بحث‌های گسترده‌ای بوده‌اند و محققان و متخصصان در این زمینه با همدیگر اختلاف نظر دارند، چون هنوز نقش این اختلال‌ها در سقط جنین به‌روشنی مشخص نشده است. با این حال، مراجع معتبر بر سر این موضوع توافق دارند که بعضی از اختلال‌های خودایمنی در سقط جنین و خصوصا سقط جنین تکرارشونده از نقش مهمی برخوردار هستند. اگرچه نقش دقیق عوامل مربوط به سیستم ایمنی در سقط جنین واقعا پیچیده است، اما ساده‌ترین توضیحی که می‌توان برایش ارائه داد، چنین است: «بدن، بارداری را قبول نمی‌کند».

6. عارضه‌های جسمانی
این موارد کمتر شیوع دارند، اما هنوز هم بعضی از سقط جنین‌ها به علت وجود عارضه‌های جسمانی در بدن مادر اتفاق می‌افتند، مانند اختلال‌های رحمی یا نارسایی در دهانه رحم. با این حال، متخصصان می‌گویند که در بسیاری از موارد، سقط جنین به‌علت عارضه‌های جسمانی معمولا در سه ماهه دوم یا سوم بارداری اتفاق می‌افتند.

 

7. اختلال‌های انعقاد خون

موارد سقط جنینی که به‌علت مبتلا بودن به اختلال‌های انعقاد خون اتفاق می‌افتند، مانند اختلال‌های جسمانی، به ندرت مشاهده می‌شوند، اما شانس مواجهه با آن‌ها نیز صفر نیست...

 

http://nobabyy.com/%D8%B3%D9%82%D8%B7-%D8%AC%D9%86%DB%8C%D9%86-%D8%AA%D8%A7-%DA%86%D9%86%D8%AF-%D9%85%D8%A7%D9%87%DA%AF%DB%8C-%D8%A7%D9%85%DA%A9%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%9F/